MEDITAŢIA CU 40 DE RESPIRAŢII PENTRU ENERGIZARE

Centrul energiei chi sau puterea ki se află la 3 cm  sub ombilic. În acest punct numit numit „hara”, energia pământului care se mişcă în unde orizontale,  paralele cu suprafaţa pământului, intersectează energia spirituală care se mişcă de sus în jos, de-a lungul coloanei vertebrale. Anumite arte marţiale învaţă meditaţii similare pentru a stoca în organism energia ki sau energia REIKI. Este interesant de observat că în timpul acestei meditaţii, eşti conectat la diferite energii în momentul în care atingi cu degetul mare fiecare din  celelalte 4 degete. Cînd atingi cu degetul mare degetul mic, este o energie;  când atingi degetul inelar este altă energie, cînd atingi mijlociul este alta şi arătătorul alta.

1. Şezi confortabil. Uneşte degetul mare al fiecărei mâini cu arătătorul corespunzător şi odihneşte mâinile pe genunchi în această poziţie.

2. Inhalează pe nas numărând până la 4 şi vizualizând o lumină albă care-ţi intră în inimă.

3. Expiră pe gură numărând până la 4, vizualizând lumina albă, mişcându-se de la inimă spre centrul  ki (hara), având următorul gând în minte : „Ia această energie vitală şi  stocheaz-o în centrul  hara.

4. Repetă inspiraţia şi expiraţia de încă 3 ori, deci în total de 4 ori pentru fiecare deget în parte (inelar, mijlociu şi mic). La ultima expiraţie din fiecare serie, ţine-ţi respiraţia numărând până la 20 (apnee 20 secunde

5. Schimbă degetul mare la următorul deget ( mijlociu).

6. Repetă mişcările de la 2 la 4, de 9 ori, în total 10 ori, deci 10 x 4 = 40 respiraţii pentru toate degetele, mutând degetul mare la următorul deget mereu, ajută la numărarea  grupului de câte 10 respiraţii.

Save

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield