CATEGORII AMINOACIZI

CATEGORII AMINOACIZI

Suplimentele de colagen contin, de obicei, următorii aminoacizi, pe care oamenii de știință îi separă în trei categorii:

– Aminoacizi esențiali – acest tip de aminoacid trebuie să fie consumat în dietă și nu poate fi fabricat de organism. Acestea includ lizina, serina, treonina, leucina, valina, fenilalanina, metionina, izoleucina, histidina si hidroxilizina.

   –Condiționalaminoacizi esențiali – Acest tip de aminoacid pe care organismul îl poate face de obicei, dar în stări fizice stresante, organismul nu poate face suficient și suplimentele pot fi de ajutor. Acestea includ glicina, prolină, glutamină (acid glutamic), alanină și tirozină.

–    Aminoacizi non-esențiali – Acest tip de aminoacid este foarte important pentru organism, dar este etichetat ca neesențial, deoarece organismul este capabil să le facă. Consumul acestui aminoacid în dietă nu este necesar, dar acest lucru NU este dăunător. Acestea includ hidroxiprolină, arginină și acid aspartic.

TIPURI DE COLAGEN

-Colagenul tip 1 – compune tendoane, organe și oase. Colagenul de tip 1 reprezintă 80-90% din colagenul nostru.
 -Colagen tip 2 – Cartilaj în genunchi, umeri și alte articulații
 -Colagenul tip 3 – Tipul principal de cartilaj din fibre reticulare. Există frecvent cu tipul 1.
 -Colagenul tip 5 – Folosiți pentru a face părul și prezența pe suprafața pielii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comments Protected by WP-SpamShield Anti-Spam